Nieuws – Huisartsenpraktijk Sassen – Hoogland
Huisartsenpraktijk Sassen
Tarwekamp 19 3828 HZ
Hoogland

Nieuws

Nieuwe huisarts in opleiding, Sameer

Sinds 1 september is er een nieuwe huisarts in opleiding: Sameer Alikhil. Hij heeft al heel wat ervaring en hij zal tot 1 september 2021 bij ons blijven werken. Hij is er op alle dagen behalve donderdag, dan heeft hij een studiedag op de universiteit in het kader van de huisartsopleiding. Zie ook bij ‘medewerkers’.

 

Corona, handige links

Psychische hulp bij corona

Corona informatie over psychische effecten

Kinderboekje over corona

Corona – Hoe hou je het hoofd koel?

 

CORONA INFORMATIE

Beste mensen,

Wilt u informatie over het coronavirus, kijk dan op de website van thuisarts.nl of op de webstite van het RIVM: rivm.nl.

U kunt ook bellen met het landelijke informatienummer 0800 1351.

We hebben in de praktijk de wachtkamer aangepast aan de 1.5 m maatschappij. We proberen de tijdens de spreekuren de telefoontjes en de consulten af te wisselen zodat er zo weinig mogelijk mensen tegelijk in de wachtkamer zijn.

De praktijk is ‘corona-vrij’. Mensen met klachten die op corona kunnen wijzen moeten eerste getest worden voor ze naar de praktijk kunnen komen..

Als u nu luchtwegklachten heeft gelieve ook niet naar de praktijk te komen. U kunt zich via de GGD laten testen.

 

Uw gegevens in ION

Vanaf 25 mei gaat de AGV in werking. In dat kader willen wij u informeren dat uw verzekeringsgegevens in de ION database staan. ION staat voor Inschrijving Op Naam. Hierin staat bij welke huisarts u staat ingeschreven. Voor meer informatie kunt u de folder van het ION downloaden:  folder van het ION

 

Coronavirus: actuele adviezen van Thuisarts.nl

Wat te doen als u klachten of vragen heeft over het coronavirus? Lees hier de laatste adviezen van Thuisarts.nl over het coronavirus.

Lees meer:

https://www.thuisarts.nl/nieuw-coronavirus

 

Meer kinderen krijgen prikje tegen BMR en DKTP, minder tegen HPV

De deelname van pasgeborenen aan de vaccinatie tegen bof, mazelen en rodehond (BMR) en difterie, kinkhoest, tetanus en polio (DKTP) is ten opzichte van vorig jaar licht gestegen. De opkomst van meisjes geboren in 2007 bij de heerste HPV-vaccinatie is met 64 procent iets lager dan vorig jaar voor meisjes geboren in 2006 (72 procent). Dit meldt RIVM.

Lees het hele artikel op >> Nationalezorggids.nl

Publicatiedatum: 29-01-2021

 

Meer capaciteit in teststraten vanwege Britse variant

Nu de Britse variant van het coronavirus in opmars is, hebben de GGD’en besloten om de capaciteit van de teststraten op te voeren. Zij kunnen binnenkort 175.000 tests per dag uitvoeren. Nu zijn dat er 120.000. Dat heeft André Rouvoet, voorzitter van de overkoepelende organisatie GGD GHOR Nederland, gezegd op NPO Radio 1. Hij verwacht een nieuwe toestroom in de teststraten door de Britse coronavariant. “De cijfers geven geen aanleiding om gas terug te nemen.”

Lees het hele artikel op >> Nationalezorggids.nl

Publicatiedatum: 21-01-2021

 

Laagste aantal nieuwe coronagevallen in ruim een maand

Tussen zondagochtend en maandagochtend zijn 5499 positieve coronatests geregistreerd bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Dat is het laagste aantal in een etmaal sinds 2 december. In de afgelopen week zijn bijna 51.000 nieuwe gevallen vastgesteld, gemiddeld 7262 per dag.

Lees het hele artikel op >> Nationalezorggids.nl

Publicatiedatum: 11-01-2020